The Weekly Vlog by Huub Koch

24827829743_31d5ace20b_o

Huub Koch

Voormalig ontwerper en design-ondernemer Huub Koch vlogt sinds maart 2006. Allereerst via zijn website zichtbarezaken.nl. Daarnaast vlogde hij als European representative van Semanal_2008, een initiatief van Rupert Howe en Jay Dedman (Freevlog), één filmpje per week gedurende een jaar.

Huub deed veel onderzoek naar stromingen en stijlen van videobloggen en digital storytelling en publiceerde hierover op zijn website, tegenwoordig online als archief (zichtbarezaken.wordpress.com) en videoblogging.info.

Hij werd bekend als Mashup videomaker die series maakt. Huub werkt met bestaande beelden, via een Creative Commons licentie, maar ook met materiaal dat fans hem toesturen of footage dat hij zelf heeft gedraaid.

Bekende voorbeelden van zijn vlogs zijn ’De Roltrap’ (deroltrap.wordpress.com) een vlog dat menselijk gedrag op roltrappen in beeld brengt (50 vlogs) en ’The Weekly Vlog’ (theweeklyvlog.wordpress.com), experimentele video waarin Huub ook samenwerkt met elektronische muziekmakers als The Kirbi en Unlike Noise (70+ vlogs).

Beide vlogseries ontstonden tijdens Semanal_2008 en zijn actief tot 2017.

Koch produceerde ook trailers voor theater (Simon Versnel), poëzie (Ilja Leonard Pfeiffer), literatuur (Julie O’Yang) en een zeer succesvolle crowdfundingvideo voor literair tijdschrift Extaze op voordekunst.nl.

Zijn vlogs waren ’live’ te zien op ’De vertrekhal van Verbeelding (NL2008)’, ’Dutch Video Art Under The Stars’ (USA2009), ’Blogart’ (NL2009) en ’Dropstuff, platform for media-art’ (EU2010).

The Weekly Vlog by Huub Koch. Since 2005.

https://vimeo.com/huubkoch/videos
https://www.youtube.com/user/huubkoch/videos
http://www.dailymotion.com/huubkoch

Advertenties

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: