The Weekly Vlog by Huub Koch / Archive 2005-2017

Voormalig ontwerper en design-ondernemer Huub Koch vlogt sinds maart 2005. Allereerst via zijn website zichtbarezaken.nl. Daarnaast vlogde hij als European representative van Semanal_2008, een initiatief van Rupert Howe en Jay Dedman (Freevlog), één filmpje per week gedurende een jaar.

Huub deed veel onderzoek naar stromingen en stijlen van videobloggen en digital storytelling en publiceerde hierover op zijn website, tegenwoordig online als archief (zichtbarezaken.wordpress.com) en videoblogging.info.

Hij werd bekend als Mashup videomaker die series maakt. Huub werkt met bestaande beelden, via een Creative Commons licentie, maar ook met materiaal dat fans hem toesturen of footage dat hij zelf heeft gedraaid.

Bekende voorbeelden van zijn vlogs zijn ’De Roltrap’ (deroltrap.wordpress.com) een vlog dat menselijk gedrag op roltrappen in beeld brengt (50 vlogs) en ’The Weekly Vlog’ (theweeklyvlog.wordpress.com), experimentele video waarin Huub ook samenwerkt met elektronische muziekmakers als The Kirbi en Unlike Noise (70+ vlogs).

Beide vlogseries ontstonden tijdens Semanal_2008 en zijn actief tot 2017.

Koch produceerde ook trailers voor theater (Simon Versnel), poëzie (Ilja Leonard Pfeiffer), literatuur (Julie O’Yang) en een zeer succesvolle crowdfundingvideo voor literair tijdschrift Extaze op voordekunst.nl.

Zijn vlogs waren ’live’ te zien op ’De vertrekhal van Verbeelding (NL2008)’, ’Dutch Video Art Under The Stars’ (USA2009), ’Blogart’ (NL2009) en ’Dropstuff, platform for media-art’ (EU2010).

The Weekly Vlog by Huub Koch. Since 2005.

https://vimeo.com/huubkoch/videos
https://www.youtube.com/user/huubkoch/videos
http://www.dailymotion.com/huubkoch

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: